8 Pesanan Ulama’ Untuk Wanita

wanita.jpg
8 Pesanan ulama tehadap para wanita :
  1. Solat di awal waktu
  2. Membaca Al Qur’an secara istiqamah
  3. Ta’lim wa ta’allum
  4. Mendidik anak secara sunnah
  5. Hidup sederhana
  6. Menutup aurat secara sempurna
  7. Melayani suami dengan baik
  8. Mendorong suami dan muhrim untuk keluar di jalan ALLAH swt

 

1.  Solat Di Awal Waktu :

  1. Berwudhu’ sebelum adzan.
  2. Mendorong suami, saudara lelaki, anak lelaki, bapa untuk solat berjama’ah di Masjid/Surau.
  3. Meninggalkan semua kegiatan waktu azan dilaungkan.
  4. Memperbanyak solat-solat sunat (Rawatib, Isyraq, Dhuha, Tasbih, Awwabin, Tahajud, Witir dll)

 

2. Membaca Al Qur’an dan Zikir Pagi Petang secara Istiqomah :

  • Mengusahakan membaca 1 juzu’ setiap hari bagi yang sudah lancar membaca dan 3 juzu’ setiap hari bagi yang hafizah (huffaz Qur’an).
  • Membaca surah As-Sajadah dan Al-Mulk di antara Maghrib dan Isya’ (banyak fadhilat).
  • Membaca surat Yasin pagi dan petang.
  • Membaca Al-Waqi’ah sebelum tidur.
  • Membaca surat Ad-Dukhan setiap hari.
  • Membaca Tasbih Fatimah , Selawat, dan Istighfar masing-masing 100 kali di waktu setelah solat Subuh dan setelah solat Asar.

 

3. Ta’lim wa Ta’lum :

  • Hadiri ta’lim mingguan secara Istiqomah di morhala/halqoh dengan dibawa mahram.
  • Menghidupkan ta’lim secara istiqomah setiap hari di rumah (seafdalnya selepas Subuh).
  • Menceritakan kisah para Nabi dan para Sahabat r.anhum dengan cara yang mudah difahami oleh anak sebelum tidur.
  • Mengajarkan cara Solat, cara berpakaian secara Sunnah, dan sunnah-sunnah Nabi saw yang mulia dalam keseharian (adab makan, adab tidur, adab belajar, adab berjalan (safar), adab istinja’, dll).

 

4. Mendidik anak Secara Sunnah :

  • Memperkenalkan sunnah kepada anak sejak seawal mungkin (dari kecil).
  • Mendidik mereka adab-adab, doa-doa Nabi saw, cara bergaul dll.
  • Beri contoh dengan contoh yang baik dari orang yang telah berjaya dunia akhirat (akhlak dll).
  • Mendidik solat ketika usia 7 tahun dan membiasakannya untuk Solat 5 waktu dan Solat-solat sunat.

 

5. Hidup dengan Pola Sederhana :

  • Kita harus mencontoh kehidupan Rasulullah saw & para Sahabat r.anhum yang sederhana.
  • Jangan sembarangan membelanjakan harta suami secara berlebih-lebihan dan tidak tepat.
  • Mesyuarat untuk setiap pengeluaran (sebelum beli barang supaya Syaitan tidak hasut dalam urusan jual beli kita).
  • Belanja menurut keperluan bukan memenuhi keinginan nafsu.
  • Mengatur kewangan keluarga.

 

6. Menutup Aurat secara Sempurna :

  • Aurat wanita di luar solat seluruh tubuhnya harus di tutup secara sempurna ketika keluar rumah dan ditemani dengan mahramnya.
  • Jangan jadi fitnah dunia & dajjal ketika berada di luar rumah.
  • Sentiasa amal tutup aurat ketika memasak, mengajar anak-anak dll (supaya boleh membiasakan diri).

 

7. Melayani Suami :

  • Mempersiapkan semua keperluan suami sebelum diminta.
  • Mengurus rumah dengan bersih dan rapi.
  • Mencuci baju, memasak, dll.
  • Diam ketika suami berbicara.
  • Mengantar suami apabila mahu keluar rumah.
  • Berhias / rapi / bersih / wangi / seksi di hadapan suami.
  • Memakai wangi-wangian yang disukai suami.
  • Memelihara bau mulut.
  • Menawarkan diri ketika mahu tidur.

 

8. Mendorong Suami dan Mahram untuk Keluar di Jalan ALLAH swt :

  • Mengingatkan dan menyiapkan keperluan mereka (bedding, kitab-kitab, pakaian dll)
  • Mengorbankan segala yang ada untuk dibawa.
  • Amal Muzakarah Iman di rumah.
  • Pastikan rumah di hijab dengan langsir yang tebal supaya tidak mudah diintai.

MUDAH-MUDAHAN DAPAT DIPRAKTIKKAN.

Kredit : Hani Jalani – vitamincikgu.com

Majlis Penganugerahan Pangkat Sale Manager & Senior Sale Manager Di Kota Kinabalu Sabah 2018

Fazura.jpg

It’s time for some EXCITING news!

SM/SSM Recognition ( Kota Kinabalu) is going to be absolutely amazing as Nur Fazura – Official will be here to meet all of you! Come early and don’t miss out!

Inilah biz ProjekRM1000seMinggu , bila kita naik pangkat naik gaji pasti akan di raikan. Soo..best ke  besttt..mestilah best sangat-sangat, kaann!! Saat yang dinanti-nati kan oleh Biz Partner di Kota Kinabalu, Sabah dan kawasan sekitarnya. Majlis Penganugerahan Pangkat Sale Manager & Senior Sale Manager Di Kota Kinabalu Sabah 2018. Tahniah !!

Fighter-fighter yang berjaya naik pentas. Tap energy kalian dan moga makin sukses
dan lompat ke pangkat tertinggi CDM cepat-cepat. Insha Allah . Siap-siap ada Fazura lagi . Pasti majlis ni meriah .

Jom tempah tiket sekarang. Jangan ketinggalan jumpa Duta Sahajidah Hai O Marketing  Yang Paling Manis Fazura ni.

 

Are you ‘Europe Ready’? Cause we are!

percutian free.jpg

We’re looking forward to have plenty of fun in Paris and Switzerland with you. And you still have time till May to fight for a free trip.

So, are you fighting hard enough? See you in Europe

Kali ni kan Syarikat Hai o Marketing akan bagi insentif melancong percuma ke Eropah.  Seronok kan kalau segala usaha kita & penat lelah kita sebagai usahawan  dihargai syarikat. Sebab tu la Kak Zani join Projek Stg. Modal RM 50 sahaja tau. Sapa yang berusaha berbaloi kan untuk dapat percutian yang ditaja dengan pakej VVIP idaman semua ni . Semua layak . Jadi mari kita sama-sama beli impian melalui Projek STG di bawah syarikat Hai O marketing Sdn Bhd. I am the next !!!

 

 

 

Sempena Minggu Air Sedunia

Bio Evolve.jpg

Badan kita mengandungi daripada 60% air dan tanpa ia badan kita tidak boleh berfungsi pada keadaan optimum.

Tapi persoalannya bukan hanya tentang berapa banyak kuantiti air yang diminum tetapi kualiti air tersebut.

Lihatlah gelas air anda. Ia mungkin kelihatan bersih tetapi pada tahap mikroskopik, adakah anda yakin dengan kualitinya?

Untuk Minggu Air Sedunia ini, kami ingin mendesak semua orang untuk berehat sebentar bagi menilai kualiti air minuman dan berikrar untuk hanya minum kualiti air yang terbaik untuk kesihatan kita.

Jadi, sudahkah anda BioEvolve-kan air minuman anda?

 

 

Harga Maharani Naik?

 

Start 1 April 2018
MAHARANI NAIK HARGA dari RM98 kepada RM120. Sapa yang beli sekarang untuk buat stok memang untung akan jimat RM22 sekotak.

Ada yang tertanya-tanya kenapa harga Maharani naik.
Ada sebab kenapa harga naik. Bukan naik suka hati tapi bersebab.

Sempatlah grab sebelum naik harga.
Nak jadi agen pun boleh. Sangat dialu-alukan
Anda dapat rebat bila jadi member.

Antara Khasiat MAHARANI ialah:-
menyuburkan rahim
masalah keputihan
sengugut
haid tak teratur
merawat sakit sakit bdan
lesu bdan
melancarkan peredaran darah
awet muda
menguatkan rahim

Dapatkan MAHARANI herba TERBAIK untuk penjagaan dalaman & luaran wanita.
Dari anak dara sampai mak dara boleh cosume

Berbaloi makan Maharani.

Bagus untuk kesihatan.

Jom amalkan Maharani

www.watsap.my/0194352249

Usahawan Jadi Jutawan Hasil Usaha Sendiri Dengan Mencipta Kejayaan Bersama STG

usahawan projek stg.1.jpg
INSPIRASI KEJAYAAN BERSAMA STG TIADA YANG MUSTAHIL.
📚Guru terpaksa pencen awal asbab income Projek STG melebihi gaji hakiki
👷Kontraktor Kelas A memilih Projek STG sbb sistem biz yang diguna pakai STG amat mudah
💼Peguam menunggu hari melepaskan jawatan asbab income gemuk tiap bulan hasil dari Projek STG
💑Suami isteri guru pencen awal fokus buat Projek STG dgn income mmg jauh lebih masyuk dari kerja hakiki
Tukang jahit baiki taraf hidup dgn bonus 5 angka buat Projek STG
🎓Pelajar berpeluang jana income gemuk 4 angka tiap bulan buat Projek STG

Ini lah “HUKUM BUAT PASTI DAPAT”💪

SYUKUR ALHAMDULILLAH..
SAYA BANGGA BERSAMA STG!!
SMART TYCOON GROUP THE BEST

THIS IS..
REAL BIZ..
REAL PRODUCTS SUPERBRAND
REAL COACHING,SYSTEM N MENTOR
TESTED & PROVEN👍

P/s : Jadikan kejayaan orang lain sebagai teladan & dorongan untuk turut berjaya…
Mereka boleh knp kita x boleh sedangkan mereka pun bermula dgn rm50 dgn hasil pulangan beganda..yang nyata jiwa mereka sgt kental.

Anda berjiwa kental…
Jom kita sama-sama cipta kejayaan kita di STG.
kita pun mempunyai peluang yg sama. Mulakan langkah bijak sekarang. Jana pendapatan di hujung jari dengan berbekalkan Ilmu & Sistem Mentor guide 24jam

Peluang jana pendapatan gaya STG sangat luar biasa.Jom kenali kami
Ask me how
📲 Saya nak Join Projek STG 

Bonus STG 4 Angka Kepala 2

usahawan projekstg.jpg

Fadlin Sharina Zahariman
Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah..hari ni dapat bonus ProjekSTG 4 angka kepala 2, Lagi seinci sama dengan gaji hakiki😘

Buat biz hanya online dan ada bimbingan, mentor & sistem sangat mudah dan senang, Zero pasal biz pun boleh buat bersama STG Dan berjaya dan kaya dengan STG

Terima kasih Ya Allah, gandakan lagi Ya Allah

Biz Online | Modal RM50
Mentor, Ilmu, Sistem

Zero pasal biz pun boleh buat bersama STG
Dan berjaya dan kaya dengan STG

Bekas Guru Income RM95K Sebulan

projekstg.usahawan.jpg

Seorang bekas guru
Berusia 29 Tahun
Seorang ibu & isteri

Menjadi speaker tunggal Diamond Night

 Pencapaian tertinggi – penerima CDM Excellence Awards 2017
 Income sebulan RM 95K

Sangat terinspirasi mendengar ucapan beliau pada majlis Diamond Night 2017

Tahniah CDM Cikgu Nurhazirah Mohd Radzi & suami CDM Cikgu Rosman..

Memang ramai guru yang yang berjaya bersama STG

Jom kita bermula sekarang..jangan tangguh-tangguh lagi

Biz Online | Modal RM50

Ex Kerani N17 Beli Vellfire 100% Guna Bonus ProjekSTG

usahawan projek stg .1.jpg

Kerete impian lagiiii ‼️😱

Makin banyak bukti-bukti di STG.

Bukan sebab SHOM bayarkan duit muka kereta , tapi SHOM bayar bulanan untuk penerima tabung kereta 😍😍😍 

Yang ni Ex Kerani N17 beli Vellfire 100% guna bonus ProjekSTGTahniah CDM Mira Megha 😍

Dulu masa kerja kerani , guna kereta waja bapaknya bagi sebab tak payah dah bayar bulan-bulan .
Seat belakang pun dah nampak spring !! Selalu je rosak .

Kini beli miss vellfire kereta ke 2 hasil income projekSTG

Sekarang ? Hasil Istiqamah projek STG kereta ke-3 hasil 100% bonus STG dan 100% guna Payslip SHOM ‼️

Bisnes dengan STG ni memang bebetul Projek Beli Impian . Terlalu banyak kisah inpirasi dalam STG

🔥Biz Online RM50🔥